לתרומות הרשמה לניוזלטר

הוכרע: נמחק ערך הויקיפדיה על בראל שמואלי

עורכי ויקיפדיה הכריעו והערך על נפילתו של בראל שמואלי הי"ד נמחק. תורת לחימה: "עהאד תמימי כן, בראל שמואלי לא".

נכתב ע"י ערוץ 7 11/01/2022

עורכי ויקיפדיה הכריעו הבוקר (שלישי) למחוק את ערך הויקיפדיה "נפילת בראל שמואלי" שנכתב לפני מספר שבועות על ידי משתמשי ויקיפדיה.

ברוב של 46 תומכים מול 33 מתנגדים ובתום 7 ימים שהוקצו להצבעה, הכריעו העורכים למחוק, כאמור, את ערך הויקיפדיה על הלוחם בראל שמואלי הי"ד שנפל בגבול רצועת עזה בחודש אוגוסט אשתקד.

מדובר בדך שהוקם ביום ב-18 בדצמבר בשנת 2021. בדף פורט מהלך האירוע שאירע בחודש אוגוסט בגבול רצועת עזה, וכן פורטה בו בהרחבה מחאה שהחלה בעקבות מותו של בראל שמואלי הי"ד.

בני משפחת שמואלי הביעו את כאבם בעקבות ההחלטה.אימו, ניצה שמואלי, אמרה הבוקר: "איפה הלב של אנשים? אני מרגישה כאילו הבן שלי נרצח בפעם השניה".

הרב אביעד גדות מנהל תורת לחימה מסר : "עהאד תמימי, מחבלת שנתנה סטירה למפקד פלוגה בצה"ל והפכה לסמל לאומני-ערבי, נחשבת 'ערך' לדעת קבוצת העורכים שמחקה את בראל שמואלי הי"ד בויקיפדיה. לוחם הימ"ס שהפך לסמל בעיני ישראלים רבים - לא נחשב בעיניהם".

"אנו מזהים נסיון מגמתי וכוחני להשתיק את העם שדורש רוח לחימה וגיבוי ללוחמים", הוסיף. "אלו נסיונות לשכתב את ההיסטוריה ולהנדס את התודעה. המחיקה מויקיפדיה של אירוע כה מרכזי ומטלטל כמו נפילת הלוחם בראל שמואלי הי"ד, צריכה לזעזע כל ישראלי וכל בן אנוש. לא ישתיקו את צוואת הלוחם בעצם נפילתו: לתקן את הוראות הפתיחה באש ולהחזיר את המוסר היהודי לצה"ל ולמערכת הביטחון".

 

לאחר מחיקת הערך נמסר מעורכי ויקיפדיה: "ויקיפדיה ועורכיה מכבדים כל אדם באשר הוא, ודווקא בשל כך הוגדרו עקרונות החשיבות האנציקלופדית עבור אישים, ובהם התייחסות מיוחדת ונפרדת לחיילי צה"ל. כל ויקיפד וּויקיפד מונע מרצון אמיתי, כן וטהור לשפר את המיזם השיתופי הרחב והחשוב הזה, העוסק בהנגשת הידע האנושי לכל קוראי העברית, ומקדישים לשם כך בהתנדבות מלאה מזמנם וממרצם. כל הדיונים, ובכללם דיוני חשיבות, מחיקה ושחזור – הם ענייניים, ונועדו לשמור על עקרון האובייקטיביות ואי־האפליה, כולל בין חיילי צה"ל, שהכרחי לצורך שמירה על האמינות והנייטרליות של ויקיפדיה".

"יש לזכור שישנם אתרים חשובים רבים, רשמיים ושאינם רשמיים, העוסקים בהנצחת כל חללי צה"ל, ומבצעים פן זה של הנגשת הידע בצורה מכובדת מאוד. למשל: דף הנצחתו של סמל ראשון בראל חדריה שמואלי, באתר יזכור. לסיום, אנו מזמינים את כל קוראינו לקרוא לעומק את הדיונים שבדפי השיחה השקופים והנגישים לכל דורש, ואף להוסיף טיעונים ענייניים, לכאן או לכאן, המתחשבים בעקרונות שנקבעו", כך עורכי ויקיפדיה.

לקריאת הכתבה המלאה בערוץ 7-לחץ כאן